Pizza so županom

Aktuality on 20 Dec , 2017

V piatok 15.12.2017, Rada mládeže Bratislavského kraja zorganizovala stretnutie žiackych školských rád a besedu s novozvoleným županom Bratislavského samosprávneho kraja Jurajom Drobom. Podujatie sa začalo o 9:00 príhovorom predsedu RMBRK Martina Kušteka. Prišlo asi 80 študentov z viac ako 35 stredných škôl. Žiaci mali možnosť odprezentovať ich školu a ŽSR. Z našej školy sa na akcii zúčastnila prezidentka Michaela Suchá a prvý viceprezident Žiackej školskej iniciatívy INAK Lukáš Malinovský.

Organizátori pripravili menší workshop, zameraný na význam župných volieb, prečo ísť voliť a neignorovať ich. Študentov pospájali do päť až šesť členných skupín. Museli zodpovedať na tri otázky. 1. Čo by si chcel/a aby župan zmenil. 2. Akú otázku by si sa opýtal/a župana. 3. Prečo voliť.

Okolo dvanástej hodiny spolu s pizzou prišiel aj samotný župan Juraj Droba. Beseda s ním trvala okolo 45 minút. Rozoberali sa otázky na témy: cestovné zadarmo, školstvo, zdravotníctvo. Pre krátkosť času sa študenti nestihli opýtať množstvo otázok, no Droba sľúbil, že by chcel mať besedy,  ako sú tieto,  častejšie. Či sa mu to podarí, môžeme len veriť.

Po jednej hodine poobede sa akcia pomaly blížila ku koncu. Žiakom boli premietnuté posledné prezentácie na rôzne témy a boli im rozdané potvrdenia o účasti. Účastníci odchádzali s úsmevmi na tvárach. Môžu sa tešiť  o rok na ďalšiu besedu.

Michaela Suchá, II.B