Veronika Cifrová Ostrihoňová radí: „Zvedavosť, zodpovednosť a disciplína“

Aktuality on 19 Feb , 2018

BRATISLAVA 19.2.2018 – Sympatická a energická, aj tak by sa dala opísať redaktorka spravodajstva televízie Markíza Veronika Cifrová Ostrihoňová. Jej návšteva spríjemnila štvrtákom napäté predmaturitné obdobie.

O svoje tri cenné rady sa ochotne s nami podelila. Zvedavosť, zodpovednosť a disciplína sú podľa Veroniky  najdôležitejšie vlastnosti, ktorými sa riadi správny redaktor. Zaspomínala si aj na svoje študentské časy, ktoré strávila v Amerike. Snažila sa nás povzbudiť v ceste za svojimi snami, pretože sama vie, že začiatky v mediálnej sfére neboli ani pre ňu najľahšie.

dig

Dnes je z Veroniky úspešná redaktorka spravodajstva, v ktorom sa venuje zdravotníckej problematike. V rádiu Európa 2 má vlastnú reláciu a po Slovensku cestuje vďaka svojej Sit Down Stories, kde si pozýva zaujímavých hostí.

Podrobne nám vysvetlila fungovanie médií a redaktorov. Dozvedeli sme sa napríklad o počte reportáží, ktoré potrebuje natočiť za mesiac, alebo o štruktúre televíznych novín. Upozornila nás na riziká tejto práce. Treba si dávať pozor na overovanie informácií, pretože môžu byť ľahko napadnuteľné právnikmi. Jej snom je v budúcnosti prednášať na vysokej škole. Okrem toho rada športuje a spoznáva slovenskú prírodu.

„Veronika mala príjemný prejav a vystupovanie. Hovorila plynule, zaujímavo a vtipne. So žiakmi ochotne debatovala a dávala im možnosť pýtať sa otázky, ktoré ich zaujímali. Bola veľmi milá a sympatická,“ povedala nám štvrtáčka Viktória.

sdr

Autor: Viktória Pikulová, Tibor Lachkovič IV.B
Foto: Rebecca Csinová