Rumunskí Slováci a Kubo

Aktuality on 9 Apr , 2019

BRATISLAVA  5. 4. 2019 –  Študenti SOŠMIŠ využili možnosť pozrieť si hru Kubo od slovenského dramatika Jozefa Hollého. Hrali ju mladí rumunskí Slováci, ktorí študujú v Nadlaku.

Študenti 1. A a 1. B sa zúčastnili na  predstavení, ktoré sa konalo v predpoludňajších hodinách v Nemeckom kultúrnom dome v Rači. Spolu s račianskymi seniormi a študentmi Gymnázia Hubeného  mali možnosť vidieť zaujímavú veselohru z dedinského prostredia. Režijne ju pripravila učiteľka Elena Kmeťová, ktorá predstavila divákom mladých hercov. Príjemným spestrením hry bolo vystúpenie dychovej hudby  Nadlačanka.  „Je to veselohra, ktorá satirizuje honbu za peniazmi. Niečo ako Tajovského Statky – zmätky, lenže Kubo je komédia,“ povedal jeden z hercov, Alex.  “Divadlo sa mi veľmi páčilo. Herci výborne zahrali pocity a emócie.Tento príbeh bol veľmi zaujímavý. Podľa mňa by ho človek mohol vidieť viackrát po sebe a aj tak by ho bavil,” vyjadrila sa Erika Koudelková z 1. A.
Predstaveniu nechýbali ani dramatické a smutné momenty. Divadelníci doň  vložili svoje srdce a previedli skutočné umelecké dielo.

Katarína Dovinová, 1. B

kubo1 kubo2

kubo3
foto: Barbora Haulíková