Jazykové súťaže

 PreklaĎateľ

 

13418783_999011480217802_7476940453169533830_nDnes sme na našej škole vyhodnotili prvý ročník prekladateľskej súťaže s netradičným názvom “PreklaĎateľ”. Šesť najlepších prekladateľov obhajovalo svoju prácu pred odbornou komisiou, ktorú tvorili Mgr. Peter Guldan, PaedDr. Miroslava Ďurkovičová, PhDr. Anna Böhmerová a Mgr. Jana Mašlejová. Po dlhom a ťažkom rozhodovaní udelili tretie miesto žiačke našej 3. B, Lucii Michálkovej, druhé obsadila Ivana Štecková z Gymnázia L. Sáru a o prvé miesto sa podelili Anna Švončinárová opäť z našej 3. B a Tamara Gašparová, opäť z Gymnázia L. Sáru. Úspešné prekladateľky dostali diplomy a vecné ceny, medzi ktorými bol aj poukaz na nákup kníh, anglické obrázkové slovníky či perá, ktoré sa zídu naozaj každému študentovi. Všetkým gratulujeme a dúfame, že ďalší ročník bude ešte úspešnejší.

Image3

 

 

Porota pri neľahkom rozhodovaní.

 

vitazi s porotou

Víťazné prekladateľky s časťou poroty.

slovniky

 


OLYMPIÁDA Z ANGLICKÉHO JAZYKA

Ako sa hovorí: „Koľko jazykov vieš, toľkokrát si človekom.“ V tomto duchu sa niesla OLYMPIÁDA Z ANGLICKÉHO JAZYKA, uskutočnená 10.12.2014 cez príjemné stredajšie popoludnie. Zúčastnilo sa na nej….. žiakov z prvého, druhého i tretieho ročníka. Tretiaci si overili svoje vedomosti a prváci sa mohli pripraviť na nasledujúce ročníky. Súťažilo sa v štyroch disciplínach: počúvanie a čítanie s porozumením, gramatika, lexika a komunikácia v anglickom jazyku. Zatiaľ čo písomná časť nám nerobila problém, pri rozprávaní sme sa zapotili… J

Srdečne gratulujeme výhercom:

  1. miesto Erik Merva 3.B
  2. miesto Tomáš Turák 3.A
  3. miesto Braňo Brúder 2.B, Romana Mudrochová 1.A

ANGLIČTINÁR ROKA

ANGLIČTINÁR ROKA je súťaž , v ktorej sme si na rozdiel od olympiády mohli vedomosti overiť prostredníctvom počítačových zariadení. Úroveň testu bola náročná, ale ani to neodradilo mladšie ročníky, zúčastnili sa aj prváci a druháci. Tento test bol časovo obmedzený, čo našim nervom príliš nepomohlo, napriek tomu to bola zábava a väčšinu z nás naše výsledky potešili, ba až motivovali. Ďakujeme za túto príležitosť a blahoželáme výhercom:

Braňo Brúder 2.B

Romana Mudrochová 1.A

Peter Gašparík 3.B


Úspech nášho študenta na Olympiáde v nemeckom jazyku

 Aj napriek tomu, že sa žiak našej školy Tomáš Turák z II.A triedy učí nemecký jazyk ako druhý cudzí jazyk, dosiahol pekné úspechy na Olympiáde v nemeckom jazyku. Umiestnil sa na 1. mieste v obvodnom kole a na 2. mieste v krajskom kole.

Tomášovi blahoželáme a prajeme mu veľa chuti do učenia sa nemeckého jazyka a pekné úspechy v ďalších súťažiach.

                

Predmetová komisia cudzích jazykov


Úspech na súťaži v prednese príbehov v anglickom jazyku

16. apríla 2014 sa traja študenti našej školy zúčastnili súťaže v prednese príbehov v anglickom jazyku pod názvom Tall-Tale-Tellin’ Competition, ktorú zastrešovalo Súkromné gymnázium Česká. Zapojili sme sa do kategórie C pre študentov nad 14 rokov na úrovni B1 (Branislav Brúder, 1.B) a do kategórie D pre študentov nad 14 rokov na úrovni B2 (Erik Merva, 2.B a Michal Drozd 3.B).
V porote sedeli dvaja native speakri (rodení Angličania/Američania) a ďalší učitelia anglického jazyka. Branislav Brúder vo svojej kategórii obhájil druhé miesto a okrem vecnej ceny úspešne reprezentoval našu školu, za čo mu ďakujeme a srdečne blahoželáme. Postrehy zo súťaže nám zhrnuli aj samotní účastníci.
Erik: „Prvé kolo sme si mali pripraviť sami ešte pred súťažou. Začalo to najmladšími. Rozprávali nám o športe, dovolenkách, ale príbehy začali naberať na intenzite, až keď sme sa dostali asi na dvanásťročných. Raz boli humorné, pri iných išlo o život (niekedy aj o náš). Na plnej čiare to vyhrali traja ľudia. Súťažiaci z Gymnázia Česká, ktorý využil humor, tón hlasu a porozprával paródiu na Jamesa Bonda. Zabodoval u mňa aj Braňo z našej školy, ktorý prerozprával poslednú vôľu svojho kocúra. Treťou bola opäť študentka z Gymnázia Česká, ktorá neustále rozprávala po anglicky.“
Braňo: „Druhá časť súťaže spočívala vo vymyslení príbehu o náhodne vybratom zvierati. Mne sa podarilo vyžrebovať kravu. Nazval som ju Stella, celebrita, ktorá podľahla biologicky modifikovanému mlieku a bola spracovaná na biologický odpad. Vyhodnotenie prišlo po obede. V kategórii mladších žiakov získal prvenstvo chlapec z nemeckej školy, ktorý všetkých očaril príbehom o robotickom hrochovi, ktorý zničil celý vesmír. Z mojej skupiny vyhralo dievča, ktorej príbehy boli na mňa príliš preafektované. V tretej skupine – najťažšej – bol výber ozaj ťažký, pretože v nej boli takmer všetci vyrovnaní a naši chalani mali veľmi silnú konkurenciu. Súťaž bola zábavná, zaujímavá a predovšetkým inšpiratívna skúsenosť.“

Všetkým trom našim reprezentantom ešte raz ďakujeme a stretneme sa o rok, pri rozprávaní ďalších príbehov.

Peter Guldan za kabinet anglického jazyka

Pridaj komentár